reizen

Het CLI organiseert elk jaar verschillende reizen naar energierijke plekken. Je geniet van cultuur en/of natuur en krijgt dagelijks op locatie les. De ontspannen sfeer en de hoge lesfrequentie maken de reizen tot een intense en onvergetelijke ervaring. Uitgangspunt van de reizen is dat we veel kunnen leren van oude culturen en hoe zij met het leven omgingen. Dit doen we niet door erover te lezen (hoewel dat ook kan inspireren) maar door op een heel directe manier contact te maken met de informatie (of het ‘weten’) van oude plekken. Doel van de reizen is deze oude kennis bewust te ervaren en vervolgens te onderzoeken hoe deze voor jou doorwerkt in het heden. De reizen worden begeleid door ervaren leraren van het CLI, soms met een locale reisleider of gids. Zou je mee willen op een reis van het CLI maar heb je geen Basis 1 gevolgd? neem contact op met het kantoor.
We hebben in de afgelopen jaren reizen geoorganiseerd naar:

Ierland – o.a. Skellig Michael Griekenland – o.a. Corfu, Delphi, Athene
Israël – o.a. Jerigo, Mount Carmel Noord Italië – o.a. Sacra di San Michele, Pisa
Cornwall – o.a. Michel Mount Turkije – o.a. Troje, Pergamon, Efese, Afrodisias
Frankrijk 1 – o.a. Jersey, Mont S.Michel Frankrijk 2 – o.a. Bourges
Zuid Italië – o.a. Siena, Norcia, Monte Gargano Egypte – o.a. woestijn

agenda
reizen

 
Studenten gaan op reis naar
Post-Graduate groep 7 en 8….. gaan op reis!
Reading-opleiding groep 46 ….. gaat op reis!
 
 

impressies
reizen

Ierland – o.a. Skellig Michael / 5 dagen

Een korte na-zomer-lijnreis
Toen de mensen nog over de aarde liepen en de zon, de seizoenen en het voedsel volgden zochten ze ook naar plekken waar ze zich goed voelden. Deze plekken hielpen hen bij geboorte geven, vergaderen, gezondheid, wijsheid of in relaties. Door eeuwen en culturen heen zijn deze plekken opgezocht en gebruikt.
In onze tijd staan er vaak kerken op maar de oorspronkelijke essentie van de plek is nog steeds heel goed te voelen en aanwezig.

Turkije – o.a. Troje, Pergamon, Efese, Afrodisias / 13 dagen

Turkije 
Een rondreis langs oude plekken en heiligdommen met hun eigen verhaal van Goden en Godinnen, van mannen en vrouwen. Je kunt er contact maken met diepere lagen van weten en zijn.

Egypte – 16 dagen

Zijn in de woestijn
Door de eeuwen heen trokken mensen door de woestijn. Soms om goederen te verwerven, soms om antwoorden op hun vragen te vinden. Wandelend met een kameel die je bagage met zich meedraagt, trekken we door de westelijke woestijn van Egypte.
Soms loop je door zwart basalt, dan weer door krijtwit kalk. Soms door en over zandduinen, dan weer langs rotswanden. Een woestenij waar de elementen vrij spel hebben en de wind bizarre vormen heeft geschapen. De enige begroeiing is te vinden in de oases waar eeuwenoude bronnen zorgen voor een constante stroom water. Hier verrijzen uitgestrekte palmentuinen, afgewisseld met groene landbouwveldjes.
Het op reis zijn met de kameel en jouw communicatie daarmee in combinatie met de dagelijkse lessen zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Als een zacht deinen in de eindeloze tijd en ruimte van de woestijn wat je dieper in ‘zijn’ laat zakken.

Chartres – 4 dagen

Hemel en Aarde in Chartres
Heel lang geleden werd alles als heilig ervaren. Elke boom, mens en elke plek was verbonden met het goddelijke en het goddelijke kon overal en in alles ervaren worden. De druïden hadden favoriete plekken om deze communicatie met ‘de goden’ op te zoeken. Soms omdat daar een bijzondere energie was, een speciale boom of bron.
Eén zo’n heel heilige plek was Chartres. De druïden kwamen ieder jaar van heinde en verre naar Chartres om elkaar te ontmoeten, om problemen te bespreken, te communiceren met energieën en om krachten te ervaren die hen inzicht in het leven konden geven. Er was iets heel speciaals in Chartres….


nieuwe studenten | agenda | inschrijven | reading & healing| contact | adres & route