Over het CLI

Het Centrum voor Leven en Intuïtie biedt opleidingen intuïtieve ontwikkeling. Intuïtie is innerlijk weten, het totaal aan capaciteiten van de mens naast het rationele.

Het CLI is een ervaringsschool: je leert niet uit boeken, maar doet in de lessen zelf ervaring op met energie en intuïtie. Het ontwikkelen van je intuïtie geeft inzicht in jouw functioneren en jouw leven op aarde. Het opent de deur naar eigen plezier en naar op een simpele manier in verbinding zijn met jezelf en anderen.

Intuïtie bewust toepassen

Wij stellen ons ten doel je te ondersteunen bij het ontwikkelen van je intuïtie. Met je intuïtie kun je leren, weten, ontdekken, genieten en waarderen wie je in wezen bent en wat je creëert. Je kunt leren over je wezenlijke verbinding met jezelf, met anderen, de wereld, het ‘universum’ en hoe je die verbindingen steeds kunt bijstellen. Je kunt leren hoe energie werkt.

Leren door ervaring

Bij het CLI leer je niet uit boeken, maar doe je in de lessen zelf ervaring op met energie en intuïtie. Je maakt ruimte voor je eigen weten en je groei. In die zin passen we in de tradities van energiescholen die al duizenden jaren bestaan. Het basisconcept waar we van uitgaan, is dat iedereen een wezen is in een lichaam, dat door middel van (levens)ervaring leert. In het lichaam kun je die ervaringen als wezen in de wereld opdoen. In onze lessen werken we daarom met ervaringsoefeningen. Humor en plezier zijn daarbij belangrijk. Zo kun je makkelijker onderzoeken, leren, groeien en ontdekken.

Voor iedereen

Onze opleidingen zijn voor iedereen. Je stapt bij ons binnen en haalt in jezelf naar voren wat je naar voren wilt halen.

Geschiedenis

Het CLI is in 1980 opgericht door Janneke Schriek en Martin McCuskey die hun opleiding hebben gevolgd in Californië in de jaren ’70. Zij hebben intuïtieve ontwikkeling in Nederland geïntroduceerd en verder ontwikkeld. Het CLI blijft in groei en ontwikkeling. Momenteel wordt de directie gevormd door Hettie Jansen.

Studenten & Locaties

Jaarlijks verzorgen ruim 15 leraren opleidingen aan ruim 700 studenten. Dit doen we op onze hoofdvestiging in Utrecht en op onze nevenvestiging in Arnhem. Sinds 2002 bieden we ook opleidingen aan op Ibiza, voor zowel Nederlandse als buitenlandse studenten.

De Leraren

Het CLI werkt met enthousiaste en professionele freelance leraren, staf en directie. We bestaan sinds 1980 en ontwikkelen continu onze kennis over energie en hoe we dit kunnen overdragen.
Op dit moment bestaat het team uit Hettie Jansen (directeur), Abeke Schreur, Breg Onland, Hemmo Abels, Rowan McCuskey, Pippin Schriek, Evelien Pullens, Hanneke Croonen, Hugo Mulders, Ingrid Jansen, Irene Smits, Janneke Schriek, Liesbeth Jasperse, Martin McCuskey en Sanne van Rijn.

Kort Beroepsonderwijs: Het CLI is geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) en daarmee zijn alle aangeboden activiteiten vrijgesteld van btw.

Ervaring delen: Wil je je ervaringen binnen het CLI met ons delen? Stuur een e-mail naar kantoor.

Vertrouwenspersoon: Een klacht of melding van misstand / ongewenste omgangsvorm / integriteitsschending die je niet rechtstreeks wilt of kunt melden bij het CLI, kun je melden bij onze vertrouwenspersoon Adriane Elffers.

CLI Agenda

Vol nieuwe avonturen en groeikansen!
Bekijk het aanbod en schrijf je in

Agenda