over het CLI

 

Het Centrum voor Leven en Intuïtie biedt opleidingen intuïtieve ontwikkeling. Intuïtie is innerlijk weten, het totaal aan capaciteiten van de mens naast het rationele. Het CLI is een ervaringsschool: je leert niet uit boeken, maar doet in de lessen zelf ervaring op met energie en intuïtie. Het ontwikkelen van je intuïtie geeft inzicht in jouw functioneren en jouw leven op aarde. Het opent de deur naar eigen plezier en naar op een simpele manier in verbinding zijn met jezelf en anderen.

Intuïtie bewust toepassen
Wij stellen ons ten doel je te ondersteunen bij het ontwikkelen van je intuïtie. Met je intuïtie
kun je leren, weten, ontdekken, genieten en waarderen wie je in wezen bent en wat je creëert. Je kunt leren over je wezenlijke verbinding met jezelf, met anderen, de wereld, het ‘universum’ en hoe je die verbindingen steeds kunt bijstellen. Je kunt leren hoe energie werkt.

Leren door ervaring
Bij het CLI leer je niet uit boeken, maar doe je in de lessen zelf ervaring op met energie en intuïtie. Je maakt ruimte voor je eigen weten en je groei. In die zin passen we in de tradities van energiescholen die al duizenden jaren bestaan. Het basisconcept waar we van uitgaan, is dat iedereen een wezen is in een lichaam, dat door middel van (levens)ervaring leert. In het lichaam kun je die ervaringen als wezen in de wereld opdoen. In onze lessen werken we daarom vooral met ervaringsoefeningen. Humor en plezier zijn daarbij belangrijk. Zo kun je makkelijker onderzoeken, leren, groeien en ontdekken.

Voor iedereen
Onze opleidingen zijn voor iedereen. Je stapt bij ons binnen en haalt in jezelf naar voren wat je naar voren wilt halen.

Geschiedenis
Het CLI is in 1980 opgericht door Janneke Schriek en Martin McCuskey die hun opleiding hebben gevolgd in Californië in de jaren ’70. Zij hebben intuïtieve ontwikkeling in Nederland geïntroduceerd en verder ontwikkeld. Het CLI blijft in groei en ontwikkeling. Momenteel wordt de directie gevormd door Hettie Jansen.

Jaarlijks verzorgen ruim 15 leraren opleidingen aan ruim 700 studenten. Dit doen we op onze hoofdvestiging in Utrecht, op onze nevenvestiging in Arnhem. Sinds 2002 bieden we ook opleidingen aan op Ibiza, voor zowel Nederlandse als buitenlandse studenten.

Kort beroepsonderwijs
Het CLI is geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) en daarmee zijn alle aangeboden activiteiten vrijgesteld van B.T.W.

Ervaring delen
Wil je je ervaringen binnen het CLI met ons delen? Stuur een e-mail naar het kantoor.

Vertrouwenspersoon
Een klacht of melding van misstand/ongewenste omgangsvorm/integriteitsschending die je niet rechtstreeks wilt of kunt melden bij het CLI, kun je melden bij onze vertrouwenspersoon Adriane Elffers.

 


nieuwe studenten | agenda | inschrijven | reading & healing| contact | adres & route